Formule F – Focus Flow Feelgood

  • Formule F geeft inzicht in de werking van je brein
  • Formule F helpt je te ‘ontstressen’
  • Formule F laat zien hoe je je potentieel volledig kunt benutten
  • Formule F houdt je energiek en vitaal
  • Formule F kun je altijd en overal toepassen
  • Formule F is eenvoudig aan te leren
  • Formule F is een succesformule

“Als er een kampioenschap in trainen zou hebben bestaan, dan was ik veelvoudig Nederlands, Europees én wereldkampioen geworden.”

 

Bewustwording en vitaliteit
Tijdens een Formule F presentatie of workshop staan bewustwording en vitaliteit centraal. Formule F gaat over de kracht van aandacht en van het innerlijke gevoel van verbondenheid. Wanneer je je verbonden voelt met jezelf, met je omgeving en met wat je doet, voel je je krachtig, vitaal en in balans. Je zit niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk goed in je vel. Je functioneert optimaal en je ervaart Flow.

 

Waarom het niet lukte
Ik vertel je over mijn topsportcarrière. Hoe komt het dat ik na het winnen van olympisch zilver niet de stap naar goud kon maken? Het antwoord is eenvoudig. Gedurende de tweede helft van mijn schaatscarrière veranderden mijn privé- en trainingsomstandigheden en werd de druk om te presteren groter en groter. Ik ging ten onder aan faalangst en frustraties.

Ik voelde me niet meer verbonden met mezelf, met mijn omgeving en met wat ik deed. Daardoor was ik niet meer in staat om mijn talent optimaal in te zetten.

Ik voelde me in deze periode futloos en uitgeput, maar bleef keihard werken en ging nog harder mijn best doen. Ik raakte geblesseerd en overtraind. De zogenaamde burn-out was een feit.

 

Naar binnen keren
Had ik dit kunnen voorkomen? Jawel!
Door regelmatig een moment naar binnen te keren en afstand te nemen van je gedachten verminder je je stressgevoeligheid en voorkom je overbelasting. Er ontstaat bewustzijn, aanwezigheid en een innerlijke gevoel van verbondenheid. Om inzicht te krijgen in dit bewustwordingsproces gebruik ik de Formule F als hulpmiddel. Deze oefenmethode heb ik ontwikkeld na een terugblik op mijn schaatscarrière, een scherpe zelfanalyse, studie en (levens)ervaring.

 

‘Vitaliteit, inspiratie en zingeving komen voort uit een innerlijk gevoel van verbondenheid’ 

 

 

Formule F is een geweldige eyeopener die ik graag met je deel!