Formule F

  • Formule F geeft inzicht in de werking van je brein.
  • Formule F helpt je te ‘ontstressen’.
  • Formule F laat zien hoe je je potentieel volledig kunt benutten.
  • Formule F houdt je energiek en vitaal.
  • Formule F kun je altijd en overal toepassen.
  • Formule F is eenvoudig aan te leren.
  • Formule F is een succesformule

“Als er een kampioenschap in trainen zou hebben bestaan, dan was ik veelvoudig Nederlands, Europees én wereldkampioen geworden.”

Tijdens een Formule F presentatie, workshop of training staan bewustwording en vitaliteit centraal. Formule F vertelt over de kracht van aandacht en innerlijke verbinding. Wanneer je je verbindt met jezelf, met je omgeving en met wat je doet, voel je je krachtig, vitaal en in balans. Je zit niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk goed in je vel. Je functioneert optimaal en je ervaart Flow.

Tijdens mijn presentaties, workshops en trainingen vertel ik over mijn topsportcarrière. Hoe komt het dat ik na het winnen van olympisch zilver niet in staat was de stap naar een gouden medaille te maken? Het antwoord is eenvoudig. Gedurende de tweede helft van mijn schaatscarrière veranderden mijn privé- en trainingsomstandigheden en werd de druk om te presteren groter en groter. Ik ging ten onder aan faalangst en frustraties. Ik was niet meer in staat om mijn talent optimaal in te zetten.

Ik voelde me in deze periode futloos en uitgeput, maar bleef keihard werken en ging nog harder mijn best doen. Ik raakte geblesseerd en overtraind. De zogenaamde burn-out was een feit.

Had ik dit kunnen voorkomen? Jawel! Door regelmatig voor een moment naar binnen te keren en afstand te nemen van je gedachten verminder je de stress en voorkom je overbelasting. Er ontstaat bewustzijn, aanwezigheid en innerlijke verbinding. Om inzicht te krijgen in dit bewustwordingsproces gebruik ik de Formule F als hulpmiddel. Deze oefenmethode heb ik ontwikkeld na een terugblik op mijn schaatscarrière, een scherpe zelfanalyse, studie en ervaring.

‘Geen weerstand is de sleutel tot de grootste kracht van het universum’ (Eckhart Tolle)

Formule F is een geweldige eyeopener die ik graag met je deel!